سفارش تبلیغ
صبا ویژن

محمد پیامبر خوبی ها
کلامی هرچند قاصر وکوتاه درباره حضرت محمد(ص) پیامبری که بیاد اور را پیامبر مهربانی نامید کسی که حضورش را بعد از 1500 سال هنوز در جای جای این کره خاکی می توان احساس کرد 

 

هجرت به مدینه :

سال 13هجری که مشرکان از محمد به ستوه آمده بودن تصمیم به قتل وی گرفتند که خداوند اورا ازین جریان با خبر ساخت  وبه او دستور هجرت داد پس محمد به همراه ابوبکر شبانه به سوی مدینه حرکت کرد

وعلی (ع) را در جای خود خوابانید که از آن بعنوان (لیل المبیت) نام می برند که خداوند درباره این حادثه می فرماید: « وَمِنَ النَّاسِ مَن یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَادِ »( بعضی از مردان-علی- از جان خود در راه خدا در گذرند وخدا دوستدار چنین بندگانی است.)

پس محمد به سوی مدینه به راه افتاد وبا تحمل رنج بسیار به مدینه رسید ولی دربین راه راه مکه به مدینه اولین مسجد مسلمانان یعنی مسجد قبا را بنا نمود.

وقتی محمد به مدینه رسید برای اینکه انصار- ساکنان مدینه- از او دلگیر نشوند فرمود : «شترم هرکجا فرود آید در آن خانه مسکن گزینم.»  پس شتر را راه کردند وشتر بر زمینی خالی فرود آمد ومحمد (ص) با خرید آن زمین  اقدام به ایجاد مسجد نمود تا محلی برای تبلیغ دین اسلام ونیز مسکنی برای بیچارگان ومهاجرین باشد.

 غزوه های پیامبر : 

1- غزوه بدر: این جنگ که در سال دوم هجری در کنار چاههای بدر روی داد وبه پیروزی مسلمانان انجامید

2- غزوه احد: این جنگ یک سال پس از واقعه بدر روى داد و فرمانده مشرکان در این غزوه ابو سفیان بن حرب بود. رسول خدا(ص) هنگامى که به احد رسیدند آماده جنگ شدند پرچم مهاجرین را به امام علی(ع) و پرچم انصار را به سعد بن عباده دادند و خودش نیز زیر پرچم انصار قرار گرفتند. هرچند در این جنگ ابتدا مسلمانان پیروز شدندولی بعدها به دلیل  نافرمانی برخی مسلمانان از پیامبر اکرم(ص) و حرص و طمع جمع‌آوری غنیمت  سبب شد که خالد ابن ولید  با تعدادی سواره بر مسلمانان بتازد وآنان راشکست دهد. ودراین جنگ تعداد زیادی از مسلمانان ازجمله حمزه عموی پیامبر توسط وحشی به شهادت رسید وحتی شایع شد که محمد(ص) نیز شهید شده اند که خداوند در این باره خطاب به مسلمانان می فرماید:« وما محمد الا رسول قد خلت من قبله الرسل افان مات او قتل انقلبتم علی اعقابکم ومن ینقلب علی عقبیه فلن یضر الله شییا وسیجزی الله الشاکرین» (و محمد جز فرستاده‏اى که پیش از او [هم] پیامبرانى [آمده و] گذشتند نیست آیا اگر او بمیرد یا کشته شود از عقیده خود برمى‏گردید و هر کس از عقیده خود بازگردد هرگز هیچ زیانى به خدا نمى‏رساند و به زودى خداوند سپاسگزاران را پاداش مى‏دهد )

3- غزوه احزاب (خندق) که درسال 5هجری روی دادکه به پیشنهاد سلمان فارسی خندق (گودال) را اطراف مدینه حفر کردند تا از ورود دشمن به مدینه  جلوگیری کنند واین جنگ از آن نظر احزاب نامیده شد که گروه های مختلفی بر علیه مسلمانان  باهم پیمان بستند و برضد آنان اعلام جنگ نمودند ودر این جنگ علی (ع) پهلوان نامی عرب عمرو بن عبدود را از پای در آورد.

4- غزوه خیبر که درسال 7 هجری بود با ساکنان یهودی قلعه خیبر بود .

بیعت رضوان و صلح حدیبیه : 

در ماه ذی القعده سال ششم هجری بود که محمد خواب دید با یارانش به مکه رفته وبه طواف خانه خداو انجام مناسک عمره موفق گشته اند. پس پیامبر این خواب رابرای یاران خود بازگو کرد ووعده آن را به آنان داد. ومسلمانان را دعوت کرد که همراه او به زیارت خانه کعبه بروند. ودر این ماجرا تنها انصار ومهاجرین باوی همراه شدند  که مورخان تعداد آنان را بین (700 تا 1400 نفر) نوشته اند. پیغمبر پس از ورود به وادی (ذی الحلیفه) که اکنون مسجد (شجره) در آن بنا شده است لباس احرام پوشید  وهفتاد شتر را که برای قربانی آورده بود به پیش راندتا افرادی که خبر حرکت اورا به  قریش می رسانند بفهماند که به قصد جنگ بیرون نیامده وتنها هدفش انجام حج عمره وطواف خانه خداست. در میانه راه، به پیامبر خبر رسید که مشرکان مکه از حرکت مسلمانان مطّلع شده و قسم خورده‌اند که مانع ورود آنان به مکه شوند.  قریش جنگجویان خود را در بَلْدَح در خارج مکه مستقر کردند و خالدبن ولیدرا با دویست سوار تا کُراع‌الغَمیم به مقابله مسلمانان فرستادند. رسول خدا با شنیدن این خبر، فرمود: «وای بر قریش که جنگ آنان را نابود کرد.پیامبر، با راهنمایی چند تن از بنی‌اسلم، از بیراهه مسیر خود را به سوی مکه ادامه داد تا با جنگجویان قریش مواجه نشود .در این مسیر، مسلمانان برای اولین بار نماز خوف به‌جا آوردند،تامراقب حملات احتمالی دشمن ازاطراف باشند.

 

 

 

 
هنگامی که قافله مسلمانان از راه ثَنِیةالمُرار به منطقه حدیبیه رسید، ناگهان شتر پیامبر(قَصواء) بر زمین نشست. مسلمانان به فرمان رسول خدا در همان ناحیه فرود آمدند. به معجزه پیامبر، چاه آب خشکی که در آنجا بود، پر آب شدوهمه سیراب شدندوحتی چندبار باران بارید.

 پس از استقرار پیامبر در حدیبیه، بُدَیل‌بن وَرقاء خُزاعی و گروهی از قبیله خزاعه نزد رسول خدا آمدند. پیامبر اکرم به ایشان گفت که آنان قصد جنگ ندارند و فقط برای زیارت خانه خدا آمده‌اند. خزاعیها این سخن را به اطلاع قریش رساندند، اما قریش گفتند اگر هم محمد قصد جنگ ندارد، هرگز اجازه نمی‌دهیم به‌زور وارد مکه شودتا عربها مارا شماتت کنند. 
پس از آن، نمایندگان قریش، همچون  (حُلَیس‌بن عَلْقَمه (سالار احابیش، از قبایل متحد قریش) و عروةبن مسعود ثقفی)، یکی پس از دیگری به اردوی مسلمانان رفتند، اما میان طرفین توافقی حاصل نشد. 
درواقع، سران قریش (از جمله ابوسفیان که در سال پنجم هجرت در جنگ احزاب موفقیتی در مقابل مسلمانان به دست نیاورده و در میان مردم عرب سرافکنده بودند) ورود مسلمانان به مکه را نوعی تحقیر خود و موجب

 طعن بیشتر اعراب می‌دانستند. مشرکان در پی‌ بهانه‌ای بودند که به مسلمانان حمله و آنان را نابود کنند، به‌ویژه آنکه می‌دانستند ایشان جز شمشیر سلاح دیگری به همراه ندارند؛ اما تدابیر پیامبر مانع از موفقیت قریش گردید و عده‌ای از مشرکان به اسارت مسلمانان درآمدند و عده دیگر نیز گریختند. پیامبر تصمیم گرفت نماینده دیگری به سوی قریش بفرستد؛پیامبر عثمان را به مکه فرستاد و برای چندمین‌بار مکیان را از قصد خود (زیارت خانه خدا و بازگشت به مدینه) مطّلع کرد، که البته آنان نپذیرفتند. مشرکان اجازه بازگشت به عثمان ندادند و در پی آن، شایع شد که قریش وی را به قتل رسانده‌اند. 

بیعت رضوان :
در پی نشـر این خبر، رســول خدا اصحـاب را به بیعتِ معروف به بیـعت رضوان فراخواند. به‌گفته برخی، مسلمانان بیعت کردند که فرار نکنند، نه آنکه تا پای مرگ مقاومت کنند. همه اصحاب حاضر در حدیبیه، به جزجَدّبن قَیس، با پیامبر بیعت کردند.پس از مدتی معلوم شد که عثمان کشته نشده و در مکه محبوس بوده است. قریش نماینده‌ای به سوی مسلمانان فرستادند و به او تأکید کردند که کار را فیصله دهد و با مسلمانان 

پیمان صلحی ببندد که به‌موجب آن، مسلمانان در آن سال بدون زیارت خانه خدا به مدینه بازگردند و سال بعد وارد مکه شوند تا بدین صورت مکیان مورد شماتت سایر اعراب قرار نگیرند. این نماینده سهیل‌بن عمرو نام داشت و پیامبر با دیدن او گفت: «قریش با فرستادن این مرد، قصد صلح دارند پس از توافق دو طرف در مورد آزادی اسرا، میان پیامبر و نماینده قریش پیمان صلحی به امضا رسید.

مفادصلح حدیبیه :
مُفاد صلح نامه حدیبیه چنین بود:

1) ده سال میان طرفین صلح برقرار گردد تا مردم در امنیت و آرامش زندگی کنند.

2- مسلمانان آن سال بدون زیارت خانه خدا به مدینه بازگردند و سال بعد برای به جا آوردن عمره وارد مکه شوند، مشروط بر اینکه جز سلاح مسافر، سلاحی به همراه نداشته باشند و بیش از سه روز در مکه اقامت نکنند، قریش نیز در این مدت شهر را ترک خواهند کرد.

3- مسلمانان متعهد شدند افرادی را که از مکه به مدینه می‌گریزند، به مکه بازگردانند، اما طرف مقابل چنین تعهدی نسبت به فراریان مدینه نداشت. 4)سایر قبایل در هم‌پیمانی با قریش و مسلمانان آزاد و مختار باشند.

فتح مکه:

مشرکان مکه که درجریان صلح حدیبیه قول دادند به مسلمانان وهم پیمانان آنها تجاوز نکنند ولی پیمان خود راشکسته وبا قبیله بنی بکر برای نابودی قبیله خزاعه که هم پیمان مسلمان ها بودند همکاری کردند. پس پیامبر در  رمضان سال هشتم هجری  با 40هزار پیاده وسواره عازم مکه شد و همین که به چهار فرسخی مکه رسید . ابوسفیان نزد وی آمد وتسلیم شد واز وی امان خواست.پس رسول خدا امان خواهی ابی سفیان را پذیرفت وفرمود: « ابوسفیان می تواند به مردم اطمینان دهد که هر کس به محیط مسجدالحرام پناهنده شود و یا سلاح به زمین بگذارد و بی طرفی خود را اعلام کند و یا در خانه اش را ببندد و یا به خانه ابوسفیان پناه برد از تعرض ارتش اسلام محفوظ خواهد ماند.»

وخود به سوی مکه حرکت کرد وباقدرت وارد مکه شد پای به درون کعبه نهاد وعلی (ع) را بردوش خود نهاد وتمامی بت های درون کعبه را فروریخت وآنجا را از لوث بتان سنگی وچوبی پاک گرداند. پس از تطهیر خانه کعبه مقرر داشت که آن را با برد یمانی بپوشانند. پس بلال برای اولین بار بربام کعبه اذان خواند ومسلمان ها به امامت رسول خدا در آنجا نماز گذاردند. پس پیامبر خطبه ایراد نمود که در آن مشقات وظلم ها مشرکان را نسبت به مسلمان شرح داد آنگاه فرمود:«اکنون من با شما چه کنم ؟ ورفتار ناپسند شما را چگونه سزا دهم؟» بزرگان مکه در جواب فریاد برآوردند:«همان کاری که ازیک مرد بزرگوار مثل شما انتظار می رود.»

حج الوداع:

در سال دهم هجری پیامبر (ص) آخرین حج خود را به جای آوردند. بعد از انجام مناسک حج  به سوی مدینه حرکت کردند اما در راه بازگشت در غدیر خم دستور اتراق نمود تا با مسلمان ها سخن بگوید وی دستور داد. از کجاوه شترها منبری برای وی بسازند  پس علی(ع) نزد خود فرا خواند  دست اورا در دست خود گرفت وفرمود:« من کنت مولاه فهذا علی مولاه»

ونیز در این روز آیه های سوره مائده بر اول ناز شد که در آن خداوند می فرماید:

« یا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللَّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لا یَهْدِی الْقَوْمَ الْکافِرِینَ »

(اى پیامبر! آنچه را از سوى پروردگارت به تو نازل شده است اعلام کن واگر چنین نکنى، رسالت الهى را نرسانده‏ اى و (بدان که) خداوند تو را از (شرّ) مردم (و کسانى که تحمّل شنیدن این پیام مهم را ندارند) حفظ مى‏ کند. همانا خداوند گروه کافران را هدایت نمى‏ کند.)

» أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَکُمُ الْإِسْلامَ دِیناً «

(امروز دین شما را به کمال رساندیم و برشما نعمتم را تمام کردم وبهترین آیین را که اسلام است برایتان برگزیدم.)

 

 

نامه های پیامبر به سران دیگر کشورها:

محمد (ص) نامه ها ومیثاق نامه زیادی نگاشته است که تعداد آن را حدود 185 نسخه نگاشته اند واز این تعداد 68 نامه آن  برای پادشاهان ، بزرگان قبایل وسران کشورها بوده است .که آنان را به پرستش خدای یگانه ، برابری و برادری ،ایمان به اسلام دعوت نموده اند.که می توان از کسانی چون خسرو پرویز شاه ایران ، هرقل امپراطور رم  ونجاشی پادشاه حبشه نام برد. که در این میان خسرو نامه پیامبر را پاره کرد. وفرستاده وی را نیز به شهادت رساند و وقتی این خبر  به حضرت محمد(ص) فرمود:«در آینده ای نزدیکی مسلمانان دروازهای ساسانی را فتح خواهند کرد.»

وفات حضرت رسول:

محمد (ص) پس از 23 سال رسالت که 13 سال آن در مکه و10 سال آن در شهر مدینه سپری شد عاقبت درروز 29 ماه صفر سال 11 هجری برابر با 623 میلادی دربستر بیماری و در سن 63  سالگی دعوت حق را لبیک گفتند وجان به جان آفرین تسلیم نمود.و با وصیت ایشان که فرموده بودند نزدیکترین شخص مرا غسل خواهد داد  علی (ع) بدن اورا غسل دادند و بدن مبارک آن حضرت را به خاک سپردند.بعد از حضرت رسول (ص) ابوبکر ،عمر ،عثمان وعلی به عنوان جانشین وی برگزیده شدند و در دروان عمر مسلمانان توانستند  ایران را فتح کنند وسخن رسول گرامی اسلام که فرمود به زودی مسلمانان دروازه های ساسانی را فتح خواهند نمود به حقیقت پیوست.

 

 

 

 


بقره  آیه207(

آل عمران آیه 144(

(http://wikifeqh.ir/

شمشیر(

مائده آیه 67(

مائده آیه 3(

 

 


[ جمعه 94/1/21 ] [ 2:54 عصر ] [ محمدرضایی نژاد ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
لینک دوستان
امکانات وب


بازدید امروز: 0
بازدید دیروز: 0
کل بازدیدها: 13849